söndag 19 augusti 2012

Kakfat

Kakfatet igår blev inge bra alls. Men vad gör det? Idag blir det köpa nytt lim och nytt försök. Men måste ju ha kakor till så är hos en kollega och pallar vinbär till en vinbärskaka. Mumsigt värre! Skulle ni vilja göra en egen har bi receptet här.
2ägg,
2dl socker,
2dl vetemjöl,
100g smör (kallt),
2dl repade vinbär,
pärlsocker.
1. Sätt på ugnen på 200grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt, blanda ner mjölet. Häll smeten i en liten välsmord och bröad form. Strö över vinbären. Hyvla över smöret i tunna skivor (använd osthyvel, helst kall). Strö över rikligt med pärlsocker.
3. Grädda i ugnen 20-25min, ej för länge då kakan ska vara lite kladdig i.
Tänk dock på att kakan inte reser sig så är det lite smet byt till mindre form eller ha i en sats till :).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar